Wat is SEO en wat kun je hiermee?

Heb jij een bedrijf en ben je je aan het oriënteren naar wat online aanwezigheid voor je kan betekenen? Dan ben je ongetwijfeld de term SEO tegengekomen. Er zijn meerdere manieren om verkeer te trekken naar je website. SEO is één van deze manieren en betreft organisch verkeer. Meer weten over SEO en wat je hiermee kunt? Lees dan verder!

Wat feitjes over het internet

Twijfel jij nog over het nut van het internet voor jouw bedrijf? Ruim 70% van alle personen in Nederland koopt regelmatig iets online. Hoe zonde is het om deze groep niet te bedienen op het internet? Een website is tevens een mooi online visitekaartje voor je bedrijf en draagt bij aan de naamsbekendheid.

Wat is SEO?

SEO staat voor Search Engine Optimization, oftewel zoekmachineoptimalisatie. Zoekmachines zoals Google willen de gebruiker namelijk ook de beste ervaring geven. Dit wil zeggen dat ze jou binnen zo min mogelijk klikken willen laten vinden wat je zoekt. Om de juiste resultaten te tonen bij de juiste zoekopdrachten hebben zoekmachines een hele hoop ranking factoren. Met SEO ga je je website optimaliseren voor deze ranking factoren, zodat je scoort op de juiste zoektermen. Dit is een duurzaam proces waar even tijd over gaat. SEO bestaat onder andere uit de volgende factoren:

Autoriteit

Eén van de belangrijkste criteria voor rangschikking is de autoriteit van je domein. Hoe krachtiger het domein, hoe groter de kans dat je hoog in de zoekresultaten wordt vertoond. Je kan de autoriteit van je website versterken door linkbuilding.

Relevantie

Het is belangrijk om relevant te zijn aan de zoektermen waarop je gevonden wilt worden. Zorg dus dat je zoekmachineoptimalisatie gaat uitvoeren voor termen die relevant zijn aan je website of bedrijf.

Content

Content is king. Dit is een van de factoren waarmee de zoekmachines bepalen waar je website over gaat en in welke mate je relevant bent. Zorg dus altijd voor goed geoptimaliseerde content!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *