Tips voor de beste internet verbinding

Heb jij vaak problemen met de internet verbinding, zowel thuis als op kantoor, en is het vaak niet zo snel als dat je het graag zou willen hebben? Dan is het tijd voor een verandering. Er zijn verschillende acties die je kunt nemen om je internet verbinding te verbeteren. In deze blog gaan we deze bespreken, zodat ook jij snel kunt surfen.

Meet je snelheid

De eerste reden voor een traag internet kan de provider zijn. Dit kun je snel meten via meerdere sites met een speedtest. Zorg er wel voor dat je niet via wifi bent verbonden, maar wel met een netwerkkabel. Als deze speedtest lage cijfers op wijst, kun je het best contact opnemen met je provider. Het is mogelijk dat ze jou dan een ander abonnement willen verkopen. Kijk dus alvast op de markt naar andere zakelijk glasvezel abonnementen.

Wat als je wifi niet sterk genoeg is?

Een ander reden voor slecht internet, is een zwakke wifi verbinding. Ben je namelijk te ver van je machine, zal je verbinding slechter worden. Een manier om dit tegen te gaan is door versterkers in je huis te plaatsen. Deze versterkers doen precies dat wat hun naam zegt, ze versterken je wifi verbinding. Er zijn verschillende modellen, maar een van de beste gaat via het stopcontact.

Oude pc

Verder kan een trage internet verbinding ook aan je computer zelf liggen. Ideaal is het om je computer ergens anders te testen om te zien of hij daar sneller is. Zo niet weet je dat het tijd is voor een nieuwe computer.

Voor meer info en de beste zakelijke verbinding, kun je best een kijkje nemen op www.zakelijkbellen.nl.