Sneller oppaswerk vinden?

Soms kan het vinden van oppaswerk best lastig zijn. De meeste gezinnen hebben een vaste oppasser of ze brengen hun kinderen naar de buitenschoolse opvang. Zie daar maar eens tussen te komen. Gelukkig zijn er nog steeds genoeg gezinnen die wel op zoek zijn naar iemand die wil oppassen op hun kinderen. Wil je weten hoe jij je kansen als oppasser kunt vergroten? Lees dan snel verder.

Maak een online profiel aan

Om je kansen te vergroten is het verstandig om een online profiel aan te maken. Dit kun je doen op verschillende websites voor oppaswerkers. Zie dit als een soort van online CV. De meeste ouders gaan toch zoeken naar een oppas via het internet, als jouw profiel dan uit het oog springt zullen ze sneller geneigd zijn om jou te kiezen. Ouders willen graag een goed beeld krijgen van de persoon aan wie zij hun kinderen toe vertrouwen, zorg er daarom voor dat je profiel zo compleet mogelijk is. Gebruik daarom een duidelijke profielfoto, wees eerlijk over je oppas kwaliteiten en vermeld relevante ervaring, studie en certificaten.

Maak gebruik van je netwerk

Naast dat het handig is om een profiel aan te maken, is het ook belangrijk dat je jezelf en je profiel gaat promoten. Gebruik hiervoor je eigen netwerk. Dit kan zowel online als offline. Denk bij offline promoten aan het verspreiden van briefjes waarop staat wie jij bent en dat je oppaswerk nodig hebt. Dit briefje kun je bij mensen in de brievenbus stoppen, ophangen in de supermarkt of vraag op een basisschool of ze de briefjes uit willen delen aan ouders. Manieren van online promoten gaat voornamelijk via social media. Er zijn verschillende Facebook groepen waar speciaal gevraagd wordt naar oppassers. Ook door het berichtje te delen op je eigen social media kanalen, kunnen mensen uit jouw netwerk dit bericht ook weer delen en verspreiden. Zo heb jij binnen no-time een baan!