Gaat de Bitcoin koers nog verder stijgen in 2021?

De Bitcoin koers schommelt in het eerste kwartaal van 2021 net onder de 50.000 euro. Een flink bedrag voor één Bitcoin, maar is de top bereikt? Allereerst is het goed om te vermelden dat niemand een glazen bol heeft. De uitspraken in dit artikel berusten dan ook op verwachtingen en aannames. Op basis hiervan beantwoorden we de vraag of de Bitcoin koers nog verder gaat stijgen in 2021.

Tesla & Bitcoin

Tesla kennen we allemaal als fabrikant van elektrische auto’s. Maar op 8 februari van dit jaar werd bekend gemaakt dat het bedrijf voor maar liefst 1,5 miljard dollar aan Bitcoin heeft gekocht. Dit had uiteraard een positief effect op de koers. Ongeveer een maand later maakte de Tesla CEO (Elon Musk) bekend dat het mogelijk wordt om een Tesla auto te kopen met Bitcoin. Tesla is altijd een innovatief bedrijf geweest en dit kan er tot leiden dat meer grote bedrijven in de Bitcoin stappen, wat weer effect zal hebben op de koers.

Bitcoin wordt steeds schaarser

Het is alom bekend dat er maximaal 21 miljoen Bitcoin kan worden gemined. Dit betekent dat er een maximaal aantal zit aan Bitcoin, in tegenstelling tot bijvoorbeeld de dollar of de euro waarbij extra geld kan worden bijgedrukt. Dit in combinatie met steeds meer mensen (en bedrijven) die Bitcoin kopen wordt het aanbod steeds schaarser. De verwachting is dat dit ook invloed zal hebben op de koers.

Wat heeft verder invloed op de Bitcoin koers?

Er zijn nog veel meer factoren van invloed op de Bitcoin koers. Zo kun je kijken naar hoe er wordt getrade op verschillende handelsplatformen, welke grote banken en/of bedrijven bezig zijn met Bitcoin en macro factoren zoals handelsoorlogen of boycots. Doordat de koers van zoveel dingen afhankelijk is, en niemand een glazen bol heeft, is het niet met zekerheid te zeggen wat de koers gaat doen. Wel verwachten veel experts dat Bitcoin meer waard gaat worden op (lange) termijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *