Communicatie van nu

Communicatie is de sleutel tot het opbouwen van relaties, en dankzij moderne vormen van communicatie kunnen we in contact blijven met vrienden en familie waar ook ter wereld. Vandaag de dag domineert de moderne technologie onze communicatie. We hebben een enorm scala aan manieren waarop we verbonden kunnen blijven, maar elk communicatiekanaal kan onze relaties op een andere manier beïnvloeden. (Denk bijvoorbeeld eens aan de ouderwetse manier van communiceren via pagers!)

Hier zijn 3 moderne communicatietools om je te helpen in contact te blijven met je publiek:

Social Media – direct bericht (DM) 

Social media hoeft niet noodzakelijkerwijs volledig openbaar te zijn. Bijna elk Social Media-kanaal biedt een directe Messaging-optie, sommige van deze messaging-diensten hebben zelfs hun eigen messaging-app zoals Facebook Messenger.

Private Messaging via sociale netwerken heeft dezelfde intimiteit als e-mail, maar heeft de neiging om minder formeel te zijn.

Bedrijven moeten alleen contact opnemen met iemand via een privébericht als de klant zich via dat kanaal heeft bereikt. Bepaalde technieken voor direct messaging worden echter een beetje acceptabeler op sommige sociale netwerken zoals Facebook. Facebook Messenger bots worden nu gezien als de norm en kunnen je helpen om contact te maken met je publiek via Facebooks messaging service.  

Expresbericht (IM)

Hoewel sommige formulieren op expresberichten onder sociale media vallen, zoals Facebook Messenger, zijn er een breed scala aan Instant Messaging-platforms die niet zijn verbonden met sociale netwerken zoals Google hangouts en WhatsApp.

IM is een geweldig hulpmiddel voor snelle informele chats of groepschats.

SMS-berichten

We zijn ons allemaal bewust van het gebruik van SMS-berichten. Ze zijn kort, over het algemeen informeel en zijn een goede manier om kleine stukjes informatie te communiceren die kunnen worden ontvangen en beantwoord op het eigen gemak van de ontvanger.

Tegenwoordig zijn we bijna altijd binnen handbereik van een mobiel apparaat, dus het is geen verrassing dat meer mensen hun smartphones meer gebruiken dan computers om te zoeken, te onderzoeken en te communiceren dan ooit tevoren, waardoor het het perfecte platform is om contact te maken met je Publiek (Bron: ceyont.com).